Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > 1st Gen : 1981 - 1993 > Tech Info


Tech Info

Need help finding lost parts


This is a discussion on Need help finding lost parts within the Tech Info forums, part of the 1st Gen : 1981 - 1993 category!
Okay, long story short, the guy before me was a dumba** and took all the short cuts possible when it ...


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2015, 12:00 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Age: 19
Posts: 3

Ram Year: 1988
Engine: 5.2L 318 V8
Default Need help finding lost parts
Okay, long story short, the guy before me was a dumba** and took all the short cuts possible when it came to the truck, so now I am missing lines and the truck is leaking gas badly. If anyone else can post pictures of their engine bays, it would be greatly appreciated (My truck is an 88 w150 5.2L V8). So, here's the issues:
1. This piece is spewing gas when the truck runs. Not a trained mechanic, but my guess it that this is a return line or something of that sort. There was no hose connected on top or bottom, so I was wondering where this hose runs to?


2: On my carb (Holley 2BBL) there is a hose that runs off of this, and today I realized that there is a screw in the end of this hose. I'm 99.9% sure this isn't factory spec, so I was wondering where this hose runs to?

Any pictures/advice is greatly appreciated. Thanks guys!


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
DK88 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2015, 12:41 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Age: 19
Posts: 3

Ram Year: 1988
Engine: 5.2L 318 V8
Default
Also, if anyone lives near the Northwest CT area, DM me for my phone number. It'd be a lot easier to just see a truck in person.
DK88 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2015, 02:23 PM   #3 (permalink)
 
RonJon '06's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Southern Minnesota
Age: 48
Posts: 3,253

Ram Year: 2006, 1985
Engine: 5.7, 360
Default
Here's the vacuum diagram for my '85. It's got a 5.9 and 4bbl carb but I think the vapor canisters should be the same. There are no lines hooked up to the fitting on mine either and there's a factory plug. The diagram shows it plugged as well. The hose on the front of the carb goes to the bowl vent valve seen by the second canister in the third pic. My hose connecting the two cannisters was cracked and leaking gas so I plugged it but I might hook it back up since my carb has been acting funny at times. Hope this helps.









EDIT: Did some searching and it looks like you only have one charcoal canister and the vacuum lines are routed different. Sorry, maybe someone with a 318 can help you.


__________________
2006 | 1500 | MCSB | 4x4 | Built 5.7L Hemi
Forged Internals, Edge 2600, HD Trans cooler, JBA Shorties
1985 | W350 | RCLB | 360 | Dana 44/60, Firestone Ride-Rite Airbags

Last edited by RonJon '06; 12-12-2015 at 04:04 PM.
RonJon '06 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help finding European Parts hawkdriver Exterior 5 03-18-2015 08:32 AM
Help finding Ram parts Dodgefreek89 General Discussions 7 08-25-2014 05:58 PM
Need help finding a few parts for my 2013 VolsRam Exterior 14 04-12-2014 02:41 AM
Need help finding these parts RamArg General Discussions 2 03-28-2014 01:10 AM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum