Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > 4th Gen : 2009 - Present > Heavy Duty


Heavy Duty

Tpms


This is a discussion on Tpms within the Heavy Duty forums, part of the 4th Gen : 2009 - Present category!
i found out it can be done with an autel scanner, some people have bought there own to do it ...


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2016, 06:52 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6

Ram Year: 2016
Engine: 2500 ctd
Default
i found out it can be done with an autel scanner, some people have bought there own to do it with the same steps at the witech


i have an autel in maryland and was able to do it to my own 2016 2500

running 45f 40r


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
articsilber323 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2016, 09:22 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Age: 48
Posts: 9

Ram Year: 2015
Engine: 6.4
Default
So how much does it cost for the cheapest model that will reprogram the TPMS?

Originally Posted by articsilber323 View Post
i found out it can be done with an autel scanner, some people have bought there own to do it with the same steps at the witech


i have an autel in maryland and was able to do it to my own 2016 2500

running 45f 40r
lanceb1b is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2016, 08:16 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6

Ram Year: 2016
Engine: 2500 ctd
Default
the scanner is $1300
articsilber323 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2016, 10:38 PM   #14 (permalink)
 
07MegaCabRam's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Chandler, Arizona
Posts: 666

Ram Year: 2014
Engine: 6.7L CTD
Default
Originally Posted by Odin View Post
I'm I'm AZ and I need this done. Lol. Where's this guy at?

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
Facebook,

Look for ACDC (AZ Cummins Diesel Crew) and search for Ryan Ellis.
Attached Thumbnails
0000.jpg  


__________________
::2014 Ram 2500 CTD 4x4 Crew Cab::
07MegaCabRam is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 05:13 PM   #15 (permalink)
 
BIGWHITE16's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: TEXAS
Posts: 29

Ram Year: 2016 Ram 2500 Tradesman
Engine: 6.4L HEMI
Default
Originally Posted by 07megacabram View Post
thankfully i got mine changed when i went to 35" tires before the witech 2 upgrade.

There is a guy here in arizona that can adjust them. He charges $50 and does it in 5 minutes. Think you'll have to find someone in your area that has the necessary tools to do it.
i need someone in houston!
BIGWHITE16 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 05:14 PM   #16 (permalink)
 
BIGWHITE16's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: TEXAS
Posts: 29

Ram Year: 2016 Ram 2500 Tradesman
Engine: 6.4L HEMI
Default
Originally Posted by shipmasta View Post
Thanks guys. I will try to have what The Hulk suggested done, if not I will live with it. The light itself does not bother me, its the fact that every time I start the truck it resets to the TPMS page.
Same Here.
BIGWHITE16 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 07:57 PM   #17 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: pitt meadows
Age: 50
Posts: 873

Ram Year: 2012 ram 2500
Engine: hemi
Default
glad mine has the light load setting.55 front,50 rear,no light.
bcbouy is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 08:10 PM   #18 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Oregon
Posts: 326

Ram Year: 2016 Power Wagon
Engine: 6.4 Hemi
Default
Originally Posted by BIGWHITE16 View Post
i need someone in houston!
Check on Cummins Forum. I rented one from a member there.
reloaderguy is online now   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 03:49 PM   #19 (permalink)
 
BIGWHITE16's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: TEXAS
Posts: 29

Ram Year: 2016 Ram 2500 Tradesman
Engine: 6.4L HEMI
Default Houston Autel!!!
Originally Posted by articsilber323 View Post
i found out it can be done with an autel scanner, some people have bought there own to do it with the same steps at the witech


i have an autel in maryland and was able to do it to my own 2016 2500

running 45f 40r
Can ANYONE locate someone with an AUTEL in Houston so I don't have to fork over 1200 to buy one?
BIGWHITE16 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 05:23 PM   #20 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Age: 37
Posts: 6

Ram Year: 2016
Engine: Cummins 6.7
Default
BIGWHITE16 just watched me do the procedure on FaceTime. I think we're working out a way for me to send it to him so we both don't get hosed. I'll probably be able to do that for more members in the future. Anyone in Arizona, feel free to message me.
BPMPVET is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No tpms homebrew General Discussions 5 01-09-2016 09:30 AM
tpms how low can you go? bighorn2500 4th Gen DIY 10 04-24-2015 06:49 AM
tpms? iam_canadian22 Exterior 1 09-17-2013 05:40 PM
Tpms ? brandon.colt Exterior 9 06-11-2013 03:12 PM
Tpms xxxotiknightz General Discussions 4 10-25-2011 12:02 PM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum