Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > 3rd Gen : 2002 - 2008 > General Discussions


General Discussions

weird problem NEED HELP


This is a discussion on weird problem NEED HELP within the General Discussions forums, part of the 3rd Gen : 2002 - 2008 category!
First of all, my dodge won't shift down into gear 1 at all Second of all after going out of ...


Like Tree1Likes
  • 1 Post By Ram Lover

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2017, 08:26 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 1

Ram Year: 2002
Engine: Magnum 5.9
Default weird problem NEED HELP
First of all, my dodge won't shift down into gear 1 at all
Second of all after going out of 4wd my truck will not go into park
Does anyone know what this could be?
02 Dodge Ram 1500 4x4 SLT


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
Scottlanham is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 09:07 PM   #2 (permalink)
 
Ram Lover's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Maine
Age: 41
Posts: 275

Ram Year: 2002
Engine: 5.9L 360
Default
Originally Posted by Scottlanham View Post
First of all, my dodge won't shift down into gear 1 at all
Second of all after going out of 4wd my truck will not go into park
Does anyone know what this could be?
02 Dodge Ram 1500 4x4 SLT
Not sure about the 4x4 unless it's related to problem number 1, does first work if you put the shifter in first? It could be your shift solenoid, mine did that after I changed the filter and fluid it sucked up crap and had to do it all over to change the solenoid, but check the simple things first, fluid full, does it smell burnt? Change fluid and filter, then if possible a good transmission guy should be able to tell you what's up, and maybe scan it, the guy I use scanned mine and in 2 sec told me the solenoid thought the truck was going 10 mph in park.

Sent from my SM-S320VL using Tapatalk
usaf2006 likes this.


__________________
Ram Lover is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
One weird electrical problem Team Lazy General Discussions 7 03-11-2015 12:10 AM
Weird idle problem BlackMagnum2000 Tech Info 5 03-19-2014 05:35 PM
Weird problem after lift 4x4Hemi Lifted 1 12-23-2013 10:38 PM
Weird overheating problem? rex450se Engine & Performance 7 05-07-2012 11:37 PM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum