Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > 4th Gen : 2009 - Present > Audio & Electronics


Audio & Electronics

I'm so sick of the uconnect issues!!!


This is a discussion on I'm so sick of the uconnect issues!!! within the Audio & Electronics forums, part of the 4th Gen : 2009 - Present category!
I have an easy and inexpensive solution for troublesome infotainment systems. A $20 phone mount. Phone is now the infotainment ...


Like Tree13Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2015, 11:52 AM   #21 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 687

Ram Year: 2012
Engine: Hemi 5.7
Default
I have an easy and inexpensive solution for troublesome infotainment systems. A $20 phone mount. Phone is now the infotainment system, no requirement for a middleman.


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
roadshow is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2015, 09:02 PM   #22 (permalink)
 
GoatLocker's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 70

Ram Year: 2014
Engine: Cummins 6.7
Default
Originally Posted by adrianp89 View Post
They need to release CarPlay for these units.. that would be best for us iOs users. I heard Ford is finally starting to put it in the 2016 cars.
Originally Posted by GoatLocker View Post
Uconnect is also supposed to get carplay. Too late for our older radios.
Well, looks like 2016 Uconnect will only get Siri Eyes Free.

Originally Posted by GoatLocker View Post

It would be nice if we could purchase Carplay as an upgrade to our RA3/RA4 radios.
So, Ford is offering a FREE update for my daughters 2012 radio to support Siri Eyes Free. Meanwhile, FCA seems to be saying that we won't be getting any new features.
GoatLocker is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 10:21 AM   #23 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Gainesville, Fl
Posts: 71

Ram Year: 2014
Engine: Hemi 5.7
Default
2014 ram with uconnect. Bluetooth was working beautifully with my old Samsung s3. I bought a new note 5 and now Bluetooth skips and glitches every time. It's useless. I'm stuck using an audio input cable and that sux bc it makes a terrible fuzzy noise in the background of my music... fml
henryhemi is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2015, 03:35 PM   #24 (permalink)
 
Casper's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Springfield, VA
Posts: 3,334

Ram Year: 2012
Engine: 5.7L
Default
I'm not one to gloat, but boy am I glad I have the old 430N. Synchs fine with the iphone and doesn't bother with any of that other bull squat y'all are complaining about.

Keep It Simple Stupid


__________________
I'd rather push a RAM than suffer with anything Gimmy-built

2012 RAM 1500 Sport CC 4X4 in True Blue Pearl Coat S&B CAI; BT Catch Can; Magnaflow 24" (Mufflex), Moe's 5" Exhaust Tips, Tonneau Pro 3-Fold; Ionic 3" Nerfs; 3:55 LSD; 430N; RAM Bed Liner; Dee Zee Tailgate Assist; Cabin Air Filter Mod.
Casper is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 10:21 AM   #25 (permalink)
 
Timeless's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: South Carolina
Age: 45
Posts: 154

Ram Year: 2014
Engine: 5.7 Hemi
Default
Originally Posted by adrianp89 View Post
Do iPhone users have these issues? Do Nexus users have the issues as well? Curious to who chimes in with these issues. I have no issues with my iPhone. I find this to be extremely common across pretty much anything phones integrate into. There is no standard for Android, yes "Android" is similar across the phones but then the manufactures layer on their own software which bogs everything down and messes everything up.
Only issue I've had with my iPhone 6 is a few times the Bluetooth has unpaired itself.

It pairs back up on the next start of the vehicle but until then it stays unpaired no matter what your try.

Other than that works about as well as you can expect with limited functionality which is really Apple's fault not UConnect.


__________________
2014 Sport CC 4x4 Black - Sold and missed!
Focus RS - Ordered
Timeless is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 11:38 AM   #26 (permalink)
 
Sir John's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Buffalo, NY
Posts: 1,680

Ram Year: 2016 1500 Rebel "Mopar 16" Special Edition
Engine: Hemi 5.7
Default
Originally Posted by cc rider View Post
8.4an on a 15 ram . $1000 for a non functioning p.o.s! Before the latest update, it worked better but still not as it should. Voice rec. Always sucked. Now there are all kinds of glitches. I have an HTC one m8 And all of a sudden it doesn't work. It's not even showing as paired. It just disappeared. Sometimes I can't add favorite songs. Voice still sucks . It will pick up some names for texts, others it will not no matter what I try ! on nav it has trouble with addresses with voice and yes I speak clearly into the mic. I had a case and they called me from uconnect and told me they only have so many android versions covered!!!!!! Wtf! I knew I shouldn't have bought it. For a grand I don't expect to have to wait forever for a fix . I'm not the only one with these issues. Only reason I wanted is cause of the nice neat look and all the truck settings like your climate and all that.......thanks for letting me vent

Curious....which dealer in Western NY do you go to??


__________________
Sir John is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 11:47 AM   #27 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Western NY
Age: 47
Posts: 1,174

Ram Year: 2015
Engine: 6.4 Hemi
Default
Originally Posted by Sir John View Post
Curious....which dealer in Western NY do you go to??
Doan. And I'll never go there again. Fing idiots. They delivered the truck to me dirty. No respect whoever was in it. Had dirt marks on the headliner from dirty hands, spilled pop or something on my center console, they had paired their phone and messed with all my settings, etc. Manager said he would clean it and he was sorry. I said I'm sorry too but it's not a $500 sofa, It's a $50k truck and I won't be coming back again (even for service). I don't care if they deal with new vehicles every day. The truck was a new build too, not one on the lot. Took all the excitement of the new car feeling away!
cc rider is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2015, 02:40 PM   #28 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Chicagoland
Age: 32
Posts: 230

Ram Year: 2014
Engine: 5.7 Hemi
Default
Iphone 6 personal and GS6 for work. The S6 works 5/10 (it fails to connect half the time). Iphone 9/10 no issues. The issues I have every now and then will happen with voice call, or using pandora when I shut the truck off (like at a gas station), don't disconnect my call or kill the pandora app, and then start the truck back up - bluetooth with connect for a minute or so, and then disconnect. Doesn't return to normal function until I cycle the bluetooth on my phone on/off. But again, most of the time everything works fine with the iphone.


__________________
Black 2014 1500 Sport CC 4x4 / 8 speed / 3.92 LSD / Air suspension / Ram Box / Sport Premium Group / Retro Shop HID's / Weathertech
GP4L is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 01:34 PM   #29 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 13

Ram Year: 2016
Engine: 5.7 Hemi
Default
Anyone had their 8.4 just reset in the middle of driving? I have about 1200 miles on my 2016 1500 Crew and it happened for the first time this morning. Entire radio stopped working, screen went black for a second, then automatically turned back on and continued working as normal.
mikegmi2 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 02:07 PM   #30 (permalink)
 
ramcares's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Michigan
Posts: 710

Ram Year: n/a
Engine: n/a
Default
I'm sorry to hear about this experience. Have you checked https://www.driveuconnect.com/software-update/ to see if your radio has any software updates available?
ramcares is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.4 UConnect Issues HEMI R/T 14 Audio & Electronics 3 01-30-2015 06:36 PM
uconnect 5 issues Andy578 Audio & Electronics 8 12-03-2014 12:21 AM
Uconnect Issues? PJ1521 Audio & Electronics 2 03-06-2014 02:22 PM
Uconnect Issues? PJ1521 Tech Info 1 03-06-2014 11:33 AM
IPhone 5 and Uconnect...issues? king99 Audio & Electronics 13 12-28-2013 11:11 PM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum