How To: Add Factory Keyless Enter N Go

CROD

Junior Member
Joined
Jun 28, 2017
Posts
15
Reaction score
4
Ram Year
2015
Engine
Hemi 5.7L
I was able to order a different p/n hub with the help of doughrat19 I think it was 68363199AC. He also made my harness. Right now I’m in search of the ignition switch 6CK46DX9AC. They had one in stock but it was damaged go figure. Lol. This one has no eta from Mopar. Still hunting the now last part needed.

Update:
Found and ordered a couple ignition switches off eBay. Actually found one for $17 lol
 
Last edited:

Kyomie

Junior Member
Joined
Aug 8, 2019
Posts
23
Reaction score
4
Location
NC
Ram Year
2014
Engine
6.4
I was able to get my system installed without any issues. What I just found is that if I remote start the truck, unlock the doors and get in I can put the truck in gear without the key being inside the truck. Has anyone else had this issue and if so how did you fix it in the settings.
 

DoughRat19

Senior Member
Joined
Oct 6, 2020
Posts
192
Reaction score
85
Location
Massachusetts
Ram Year
2019 Classic
Engine
Hemi 5.7
I was able to get my system installed without any issues. What I just found is that if I remote start the truck, unlock the doors and get in I can put the truck in gear without the key being inside the truck. Has anyone else had this issue and if so how did you fix it in the settings.
Not sure I have ever tried that. I don’t use the fob to unlock the truck since it just unlocks when I touch the handles. Just curious, are you using an aftermarket or OEM remote start? I’ll have to give it a try on mine.
 

DoughRat19

Senior Member
Joined
Oct 6, 2020
Posts
192
Reaction score
85
Location
Massachusetts
Ram Year
2019 Classic
Engine
Hemi 5.7
Not sure I have ever tried that. I don’t use the fob to unlock the truck since it just unlocks when I touch the handles. Just curious, are you using an aftermarket or OEM remote start? I’ll have to give it a try on mine.
I just tried on my truck and with factory remote start it will not let you as you have to step on the brake and push the Infiniti on switch when you get in. It recognizes the fob is not present. My aftermarket remote start was a little weird as I got different results a few times but I’m the end, it pretty much shut down on me.

I’m wondering if you didn’t set the fobik safe settings. It should chime and tell you the fob has left the vehicle.
 

jlayman62

Junior Member
Joined
Jun 28, 2021
Posts
2
Reaction score
0
Location
California
Ram Year
2019
Engine
5.7L Hemi
I’m not sure, but I’m gonna cut my loss right there, as my dealer would charge me $120 labor just to try it. After testing some things, the only thing that could be gained from that hub is the fifth antenna for the tailgate. That antenna could be tied in with the passenger side exterior antenna on the fourth gen hubs.
As far as the tailgate release, I believe the fob that I have from amazon is capable of it. This button on the fob is where the air suspension remote is for rams, and where the lift gate release is for grand Cherokees-
You must be registered for see images attach

It definitely does “something” when I press it twice, because the dash lights up. If I press it twice, then connect to the RF Hub and read the system status, it shows the last release fob button as the trunk release-
You must be registered for see images attach

If we can look at the BCM settings for a grand Cherokee, and figure out what setting makes the lift gate release on the fob work, I think it can be done on the ram.
Did you ever find out how to pull this output from the RF hub?
 

Craig Bowers

Junior Member
Joined
Apr 15, 2020
Posts
18
Reaction score
31
Location
Bakersfield, Ca
Ram Year
2013 1500 Outdoorsman
Engine
5.7 Hemi
Well I finally got the job done. The passive entry antennas and the door handles are installed and working. Thanks to everyone for their hard work in making this possible. The color matched True Blue and Chrome handles look great. Now I have to get matching rear one.

Craig
 

Jporter5564

Junior Member
Joined
Oct 10, 2021
Posts
1
Reaction score
0
Location
Minnesota
Ram Year
2017
Engine
Hemi 5.7
Hey guys, new here. I'm wanting to do this in my 2017 Ram BigHorn. Anyone have parts for the wiring harness? Connectors seem hard to find, I'm guessing due to covid supply issues. I would even be willing to pay someone for a completed harness.
 

stembridge

Senior Member
Joined
Feb 3, 2016
Posts
289
Reaction score
376
Location
The Middle South
Ram Year
2021
Engine
Pentastar 3.6
Hey guys, new here. I'm wanting to do this in my 2017 Ram BigHorn. Anyone have parts for the wiring harness? Connectors seem hard to find, I'm guessing due to covid supply issues. I would even be willing to pay someone for a completed harness.
I got my harnesses from @DoughRat19 and they worked great, with good instructions. It's not a job for the faint-of-heart, but was worth every penny once done.

es
 

kp4243

Senior Member
Joined
Sep 18, 2018
Posts
197
Reaction score
85
Location
NC
Ram Year
2017
Engine
3.6
Hey guys, new here. I'm wanting to do this in my 2017 Ram BigHorn. Anyone have parts for the wiring harness? Connectors seem hard to find, I'm guessing due to covid supply issues. I would even be willing to pay someone for a completed harness.
I believe I have some of the pins left. I will have to check and see what I have but it will be a few days. I’m moving and everything is packed up. The pins I have is only if you are wanting to make the connections at the doors like factory. If you are running the wires straight through you won’t need them. I ran all mine through the factory door connectors. It’s extra work but much cleaner job in my opinion even if the only person that knows is me.
 

Bdaman069

Junior Member
Joined
Oct 31, 2021
Posts
11
Reaction score
0
Location
Florida
Ram Year
2013
Engine
5.7
Hi Jimmy, was wondering why I cant use the rf hub that is already installed in my truck. I have a 2013 ram 1500 tradesman with a tip key and I want to just add push to start.
 
Top