Help Support Ram Forum by donating:


  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to add power inverter 2017+ Ram

Discussion in '4th Gen DIY' started by Moab_Rockstar, Sep 15, 2017.

  1. STecoD

    STecoD Senior Member

    Posts:
    161
    Likes Received:
    168
    Joined:
    Apr 2, 2017
    Location:
    NorCal
    Ram Year:
    2015 Crew Cab Tradesman
    Engine:
    3.0L Diesel
    You asked for i310 not i320. Here is i320
    [​IMG]




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Cesar592

    Cesar592 Senior Member

    Posts:
    363
    Likes Received:
    52
    Joined:
    Nov 14, 2016
    Ram Year:
    2013
    Engine:
    3.6 pentastar
     
  3. Cesar592

    Cesar592 Senior Member

    Posts:
    363
    Likes Received:
    52
    Joined:
    Nov 14, 2016
    Ram Year:
    2013
    Engine:
    3.6 pentastar
    ok kad I tried what you said to see what happened with my attenuation of my multi switch but still no sign of it working this was working fine before installing my power inverter you know it could be the problem kad or STECOD

    8AA6AB74-69CC-45D0-85C3-06CE0F38B906.jpeg

    5B04296B-4BEA-4B51-B700-0420B1DC15A3.jpeg
     
  4. kad

    kad Senior Member Supporting Member

    Posts:
    2,478
    Likes Received:
    1,953
    Joined:
    Jul 10, 2017
    Location:
    Hudson Valley, NY
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    5.7L HEMI
    Have you tried disconnecting the inverter and checking to see if the switch starts working again?

    -K
     
  5. Cesar592

    Cesar592 Senior Member

    Posts:
    363
    Likes Received:
    52
    Joined:
    Nov 14, 2016
    Ram Year:
    2013
    Engine:
    3.6 pentastar
    you know if I had to see something with alpha when I did the programming maybe for some reason I moved something I should not or maybe this is because I replaced the power inverter fuse that by mistake when I tried to remove it I broke it and bought another one to replace it
     
  6. Raymond Perkins

    Raymond Perkins Junior Member

    Age:
    50
    Posts:
    3
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 25, 2019
    Location:
    Kansas
    Ram Year:
    2017
    Engine:
    6.7 Cummins
    So, I have read most of the posts here with little understanding. I have a 17 2500 with the Tradesman trim and a diesel, I have a 17 seat w/ factory inverter and harness. What I am trying to understand is this; if I don't have all the wires coming out of the harness in the floor to the connector now, how hard is it going to be to tie into the harness if the wires are already there? Any help would be appreciated.
     
    McBroom likes this.
  7. Shane Duus

    Shane Duus Junior Member

    Age:
    43
    Posts:
    4
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 7, 2019
    Location:
    frederick, md
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    3.0 V6 EcoDiesel
    Hi all, there I see that there is a Inverter Status Indicator Driver pin on the INverter. Where does this pin out? I also see there is a Inverter Switch Signal on the Black Connector in the passenger footwell, AND at the plug iteself in the dash.

    I then also see there is a Inverter Switch Signal on the BCM.

    I have a 2014 Tradesman, so I am doing most of the wiring from scratch. I drew up the below, but am unsure about what to do about the Inverter Status Indicatior Driver on the inverter, and the Inverter Switch Signals on the black plug, and the BCM. Thanks for any assistance... upload_2020-5-13_17-18-55.png
     
    Raymond Perkins likes this.
  8. NapaRam

    NapaRam Senior Member

    Age:
    53
    Posts:
    439
    Likes Received:
    342
    Joined:
    Dec 31, 2017
    Location:
    Napa CA
    Ram Year:
    2015
    Engine:
    3.6L V6
  9. Shane Duus

    Shane Duus Junior Member

    Age:
    43
    Posts:
    4
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 7, 2019
    Location:
    frederick, md
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    3.0 V6 EcoDiesel
    I Saw that, but you can source the inverter on ebay, for $30, the plug and trim for $30, and the plugs and wiring for less than $30...so $90 vs $350....It doesnt look to difficult to be honest, i just need to understand the differences between the Inverter Switch Status and the Inverter Status Indicator Driver...
     
  10. Moab_Rockstar

    Moab_Rockstar Senior Member

    Posts:
    168
    Likes Received:
    85
    Joined:
    Jan 26, 2017
    Location:
    Madison Heights, MI
    Ram Year:
    2018 1500
    Engine:
    5.7L
    Rght, the inverter status just sends back to BCM that it's working. You would only need this if you are enabling the inverter through the BCM. BCM may throw a fault code, or shut off the outlet without that signal.
     
    Cesar592 likes this.

Share This Page