Install inverter and outlet

Joined
Jan 13, 2021
Posts
43
Reaction score
6
Location
Florida
Ram Year
2018
Engine
Cummins 6.7
So I bought a kit to install my inverter and I'm just coming to the support to see if I messed something up. I posted pictures showing what I got. The thick orange wire goes to the main fuse box by the battery and tested it is getting 12 v. The actual outlet plug..dont mind the blue wires I cut in the middle, I put them in and realized it didn't go there. The spare blue wire in the outlet picture is connected to a 12 v aux switch that I plan on using to turn on the outlet. Anything stick out as to why this would not work? Tired it and I get nothing out of the outlet when connected...I put the blue wire in socket 4.
 

Attachments

  • 20220803_112914.jpg
    20220803_112914.jpg
    139.1 KB · Views: 8
  • 20220803_112855.jpg
    20220803_112855.jpg
    244.8 KB · Views: 8
  • 20220803_112834.jpg
    20220803_112834.jpg
    140.3 KB · Views: 8

WY-Dave

Senior Member
Military
Joined
Jan 22, 2019
Posts
2,490
Reaction score
9,261
Location
Cheyenne, WY
Ram Year
2018 2500
Engine
6.7 CTD
Is the Kit a factory setup?

Been wanting to add the factory inverter to my tradesman. In AlphaOBD, I presume there are 4 settings that need to be addressed to get it to work. See photo

If you are not familiar with AlphaOBD, it is software that, with an addition of a OBD interface (OBDLink MX+ is preferred) to activate the truck's items. BTW welcome to the '18+ that require a security bypass cable.

Going to the dealer can be hit or miss to change the settings. IIRC, if your level (Tradesman etc) and the inverter is not available from the factory, the dealer can't help you because their software goes by packages and not single items.

AlphOBD https://www.alfaobd.com/
OBSLink https://www.obdlink.com/products/obdlink-mxp/
Kaotech for the cable, https://www.kaodtech.com/product-page/security-module-bypass


1659604408512.png
 
OP
OP
Jerrad Roberts
Joined
Jan 13, 2021
Posts
43
Reaction score
6
Location
Florida
Ram Year
2018
Engine
Cummins 6.7
Is the Kit a factory setup?

Been wanting to add the factory inverter to my tradesman. In AlphaOBD, I presume there are 4 settings that need to be addressed to get it to work. See photo

If you are not familiar with AlphaOBD, it is software that, with an addition of a OBD interface (OBDLink MX+ is preferred) to activate the truck's items. BTW welcome to the '18+ that require a security bypass cable.

Going to the dealer can be hit or miss to change the settings. IIRC, if your level (Tradesman etc) and the inverter is not available from the factory, the dealer can't help you because their software goes by packages and not single items.

AlphOBD https://www.alfaobd.com/
OBSLink https://www.obdlink.com/products/obdlink-mxp/
Kaotech for the cable, https://www.kaodtech.com/product-page/security-module-bypass


View attachment 499511

Yeah I am going the factory route and I tried turning them all on. I am not sure if they helps because I found there is also a wire that runs from the kick board mount to the ECM. I did not install that wire because the instructions said that was optional.
 
Top