Mopar camera install on 2011 1500

tbaxl

Junior Member
Joined
Sep 21, 2021
Posts
5
Reaction score
2
Location
35401
Ram Year
2011
Engine
5.7
Did the install by the book but not receiving any video only a black screen and check surroundings. Per the instruction for 2011 I have WT/LG soldered to the sending wire, my question is my truck is early 2011 model and the prior years were WT/LG to WT/WR. After lots of disassembly and and reassembly and seeing WT/WR at my back up lights I am thinking I may fall under 2010 instructions. I have 2.8V at the connector on the stereo, how much should I have?
Tim
 

jawzs2

Senior Member
Military
Joined
Mar 24, 2014
Posts
1,138
Reaction score
1,090
Location
South Jersey
Ram Year
2010
Engine
5.7L Hemi
Did you flash it so the truck knows the camera is installed?
 

tbaxl

Junior Member
Joined
Sep 21, 2021
Posts
5
Reaction score
2
Location
35401
Ram Year
2011
Engine
5.7
I did the flash with the OBDGenie.
 

jawzs2

Senior Member
Military
Joined
Mar 24, 2014
Posts
1,138
Reaction score
1,090
Location
South Jersey
Ram Year
2010
Engine
5.7L Hemi
I think I remember reading quite a while ago that the directions were wrong for the wiring, but I'm pretty sure it was referencing a 2012, but you may be correct in thinking you need the WT/RD in cavity 5
 

tbaxl

Junior Member
Joined
Sep 21, 2021
Posts
5
Reaction score
2
Location
35401
Ram Year
2011
Engine
5.7
jawzs, I appreciate the information and will search a little more. That really is all I have left to try.
 

tbaxl

Junior Member
Joined
Sep 21, 2021
Posts
5
Reaction score
2
Location
35401
Ram Year
2011
Engine
5.7
Wanted to post a follow up. The instructions are incorrect for wiring a 2011, i found this out when i turned my lights on a backed up, camera works, just have to find the correct wire to splice into now.
 
Top