Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > Dodge Ram Cummins Diesel Forum > 5.9 Common Rail


5.9 Common Rail

Lost Turbo Boost


This is a discussion on Lost Turbo Boost within the 5.9 Common Rail forums, part of the Dodge Ram Cummins Diesel Forum category!
...


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2015, 07:39 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Age: 72
Posts: 2

Ram Year: 2003
Engine: 5.9 L Diesel
Default Lost Turbo Boost
Hello all, Iím hopping to get some help with this. This morning I was pulling my 5th wheel RV, I started up a 5% grade about a half mile long, I lost power and I noticed that I was getting no turbo boost at all. For the last few days Iíve been smelling a very strong exhaust smell and the turbo sounded a lot different then before. Iím wondering if it could be the stock actuator. Any help please.

2003 Ram 3500 Dually 4 wheel drive, 5.9 L HO Cummins Diesel, Edge Juice with attitude. Stock Turbo. 185,000 Miles.


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
offshore is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 04:32 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Age: 72
Posts: 2

Ram Year: 2003
Engine: 5.9 L Diesel
Default
Wow donít all chime in at one time! Guess I will post this on a forum where at least the members try to help! And where they axially know something about the trucks that they own. Well thank you all any way, So long.
offshore is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 06:35 PM   #3 (permalink)
 
Stangshcky12's Avatar
Super Moderator

 
Join Date: Oct 2011
Location: Oshkosh, WI
Name: Cody
Posts: 9,027

Ram Year: 2007
Engine: 5.9 Cummins
Default
Well I guess it's not worth "axially" responding now


__________________
RamForum.com Moderator

New Here? Introduce yourself here - Click here to become a Supporting Member - Check out our Preferred Vendors!
Stangshcky12 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2015, 03:08 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Yakima, WA
Age: 50
Posts: 2

Ram Year: 2005
Engine: Cummins 5.9L
Default
Happened to me too. Mine was tranny governor and pressure transducer. P1757 & P1753 codes.
germancarnut2 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo gurus - need help on choosing right turbo CumminsCrazed Engine and Performance 3 07-10-2013 09:17 AM
Time for a turbo rebuild....or new turbo? (long read) CumminsCrazed General Discussions 0 02-17-2013 07:57 PM
Boost thieves Engine & Performance 10 08-25-2012 10:10 PM
next boost mod talon6 Engine & Performance 7 04-13-2012 10:54 PM
Boost fooler ramhunter9 Xtreme Diesel Performance 2 01-30-2012 10:57 AM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum