Decisions Decisions- Bought a Laramie Center Console

Discussion in 'Interior' started by JRust, Jan 9, 2017.

  1. 00R/T

    00R/T Supporting Member

    Posts:
    1,448
    Likes Received:
    894
    Joined:
    Apr 18, 2016
    Location:
    CT
    Ram Year:
    2013
    Engine:
    5.7 HEMI


    Yes. Like I said earlier, you can transfer that over. You'll likely need to transfer your shifter and switches over as well because I'm assuming you don't have heated seats or 4x4 auto.
     
  2. Dbush36

    Dbush36 Senior Member

    Age:
    34
    Posts:
    308
    Likes Received:
    146
    Joined:
    Mar 15, 2016
    Location:
    Fort Wayne IN
    Ram Year:
    2013
    Engine:
    5.7 Hemi


    I have the basic 3.0 and my jump seat has a CD player in it so I am sure you can hook it up. How I don't know but I know u can


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. JRust

    JRust Senior Member

    Posts:
    171
    Likes Received:
    47
    Joined:
    Mar 30, 2016
    Location:
    Oregon
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    EcoDiesel
    My shifter is fine & I have the 4x4 auto switches below it. I can swap those as well like you said if they don't match the one I get. The Laramie one as far as shifter setup looks the same. Although the knob is a little nicer. LOL!
     
  4. cgeorgemo

    cgeorgemo Senior Member

    Posts:
    1,647
    Likes Received:
    515
    Joined:
    Jun 16, 2014
    Location:
    Joplin, MO
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    3.6 Pentastar
    You can swap the shifter from the Laramie radio surround over to your Tradesman if you want. I have a Sport shifter knob in my 2014 Tradesman.

    [​IMG]

    This is my Tradesman dash after I added some stuff.


    I wonder what this button does?
     
    Last edited: Jan 10, 2017
  5. cgeorgemo

    cgeorgemo Senior Member

    Posts:
    1,647
    Likes Received:
    515
    Joined:
    Jun 16, 2014
    Location:
    Joplin, MO
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    3.6 Pentastar


    I believe you just plug a wire into the back of the radio in the correct spot and the CD player gets detected automatically. Can you take a picture of the connections on the wiring?


    I wonder what this button does?
     
  6. JRust

    JRust Senior Member

    Posts:
    171
    Likes Received:
    47
    Joined:
    Mar 30, 2016
    Location:
    Oregon
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    EcoDiesel
    What did you need to do to install the 8.4 radio? Is it the Nav unit?
     
  7. Mpgrimm2

    Mpgrimm2 Preferred Vendor

    Posts:
    2,849
    Likes Received:
    1,517
    Joined:
    Mar 30, 2014
    Location:
    GreenVille SC
    Ram Year:
    2013 SLT Crew
    Engine:
    3.6L V6 Pentastar
    We have an entire thread dedicated to your question ...

    DIY: 2013+ RA3/RA4 8.4" Radio Conversion Upgrade

    See post 2 & 3

    Sent from my non-flammable Galaxy S7!
     
  8. JRust

    JRust Senior Member

    Posts:
    171
    Likes Received:
    47
    Joined:
    Mar 30, 2016
    Location:
    Oregon
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    EcoDiesel
    Holy crap that isn't a plug & play deal. Definately going to hold off on that project. Anybody in Oregon who has done it? I pick this stuff up much better hands on than trying to read it. Appreciate all the good input. I definitely need to spend some time going over that thread. Was a little over my head first time through.
     
  9. Mpgrimm2

    Mpgrimm2 Preferred Vendor

    Posts:
    2,849
    Likes Received:
    1,517
    Joined:
    Mar 30, 2014
    Location:
    GreenVille SC
    Ram Year:
    2013 SLT Crew
    Engine:
    3.6L V6 Pentastar
    Post a picture of your current dash ...

    If you currently have a 7 speed blower/fan control switch (vs 4 speed) in your truck then you are in luck and it is actually plug n play once you get the correct parts. (See Post 2 of the thread)

    If you have the 4 speed fan, then it is a bit more involved but not as bad as it seems. (See posts 3 - 8 of the thread)

    Note: there is a downloadable PDF in post 2 and 3 that assumes you bought the conversion harness which may help clarify everything (vs making it yourself from the posts).


    Sent from my non-flammable Galaxy S7!
     
  10. JRust

    JRust Senior Member

    Posts:
    171
    Likes Received:
    47
    Joined:
    Mar 30, 2016
    Location:
    Oregon
    Ram Year:
    2014
    Engine:
    EcoDiesel
    I do have the 7 speed fan. Okay I definitely need to go through that thread some more. :happy107:
     

Share This Page