Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > Dodge Ram Cummins Diesel Forum > Engine and Performance


Engine and Performance

Incorrect def detected contact dealer


This is a discussion on Incorrect def detected contact dealer within the Engine and Performance forums, part of the Dodge Ram Cummins Diesel Forum category!
Just got this message on my display in my 2015 3500DRW. Any else seen this? Sent from my iPhone using ...


Sponsored By: Moe's Performance
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2017, 09:36 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Tampa, FL
Posts: 2

Ram Year: 2015
Engine: Cummins
Default Incorrect def detected contact dealer
Just got this message on my display in my 2015 3500DRW. Any else seen this?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
Dougsign is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 11:23 AM   #2 (permalink)
 
ramcares's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Michigan
Posts: 773

Ram Year: n/a
Engine: n/a
Default
Originally Posted by Dougsign View Post
Just got this message on my display in my 2015 3500DRW. Any else seen this?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hi Dougsign,

Sorry to hear about this! If you decide to visit your local dealership for further diagnosis I'd be happy to follow up with them for you if needed. Just PM our page with your VIN and let me know.

Andrea
Ram Social Care Specialist
ramcares is online now   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 12:00 PM   #3 (permalink)
 
crash68's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 730

Ram Year: 2015
Engine: 3.0 EcoDiesel
Default
It's been reported to pop up, sometimes even when no DEF has been added to the tank for quite some time.
The fixes have ranged from a DEF tank flush-n-refill, flash update and also some DEF sending unit replacement. These ha e been on EcoDs but they use a similar DEF system.
crash68 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 12:46 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Crawford, CO
Posts: 137

Ram Year: 2016 Ram 2500 CC LB 4x4
Engine: 6.7 Cummins
Send a message via Yahoo to RamblinRod
Default
While driving across northern Arizona in December I got a service DEF system see dealer alarm, it cleared after a few minutes, then I got 5mph max speed in 150 mi see Dealer alarm which stayed in. I stopped and checked maps and panicked when I realized I was over 200 miles to the nearest dealer and it was a Saturday afternoon. Continued on 70 miles to where I was planning to stay overnight and picked the furthest town I could get to and get towed from the next day. Was pulling a travel trailer so was going to be a real mess. Next morning started the truck and no alarm, haven't seen it again. At that time I didn't realize that once I turned off the truck it was going to be limited to 5mph if the alarm had stayed in so I really lucked out.
RamblinRod is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2017, 02:38 PM   #5 (permalink)
 
Doc337's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Lancaster County PA
Posts: 6

Ram Year: 2014
Engine: Cummins
Default
While traveling to TX from PA to attend an Open Range RV Rally I noticed that my DEF gauge was not moving. I filled it up and it took 2.5 gal of DEF, started keeping track if DEF usage by miles traveled and would fill up in the 600 to 800 range. Returning from TX I got a check engine after driving about 1000 miles before filling up the DEF. Found a dealer the next day and they reset the code. Had to have to the code reset another time before I got home.Dealer had truck for almost 2 weeks replacing the DEF sensors and how the "Service DEF System" is showing up in the VIC!


__________________
2014 Ram 3500 SRW 4x4, Laramie MegaCab, Cummins HO, Aisin 6 speed Trans, 385HP/850 lb-ft of torque, 3.42 Gears, 5er Prep, rear bed camera, PullRite SuperGlide, 46gal Aux fuel tank
2009 Open Range 337RLS SR#160
1965 Mustang, 27000 miles
1949 Ford F3 factory stake body
Doc337 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
incorrect pulley , can it hurt the motor jetrail Engine & Performance 2 02-23-2016 12:18 AM
Incorrect Engine Oil Code Lugnutz Engine & Performance 1 04-12-2015 10:10 AM
p0733 third gear ration incorrect taman86 Engine & Performance 10 08-04-2014 02:18 AM
No Key Fob detected ironhead3fan Audio & Electronics 7 02-19-2014 01:48 PM
Key Not Detected while on dealer lot dpinvidic General Discussions 11 12-23-2013 07:32 PM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum