Runs like crap again P0300 code-hemi 5.7

Discussion in 'Engine & Performance' started by silversides04, Jan 10, 2012.

Sponsored By: Moe's Performance
  1. KGBIGCOUNTRY

    KGBIGCOUNTRY Senior Member

    Age:
    30
    Posts:
    13,314
    Likes Received:
    382
    Joined:
    Jun 29, 2010
    Location:
    MECH, VA
    Ram Year:
    2004 RCSB/2005 QCSB
    Engine:
    5.7 / 5.7
    Fallow Danny's advise just needs the system cleaned real good.
     
  2. perriott

    perriott Junior Member

    Age:
    32
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2016
    Ram Year:
    2005
    Engine:
    hemi 5.7
    dodge ram 5.7 hemi

    Hello everybody, am new here. Need some help I just bought a 2005 dodge ram 1500 hemi. I have the same p0300 problem doing the fuel treatment seeing some progress. One question is it normal that my RPM doesn't go over 4000 when in park?
     
  3. Buddys30

    Buddys30 Junior Member

    Age:
    55
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 13, 2016
    Ram Year:
    2011
    Engine:
    Hemi 5.7
    P0305 misfire

    Recently I purchased a 2011 Ram 5.7 with 92,000 miles on it and after about two months, got CEL, shaking and loss of power over 3000 rpm. Dealership replaced spark plugs, de-carboned engine, cleaned throttle body and injectors and checked the coil packs. $650 later I was driving down the freeway and same problems occurred; right back to dealership. This time diagnosis was bad cam/ lifters and valves. Fortunately, I had purchased an extended warranty that covered internal engine parts in order to finance a high mileage vehicle. Long story short; dealership still has vehicle ( waiting on back ordered lifters) and reassembly for 4 weeks! At least it will be covered.
     
  4. bhonshell37

    bhonshell37 Senior Member

    Age:
    44
    Posts:
    628
    Likes Received:
    133
    Joined:
    Dec 15, 2016
    Ram Year:
    2004
    Engine:
    hemi 5.7
    Is anyone monitoring this thread? I could use some help with a misfire code as the title reads.

    Sent from my SM-T550 using Tapatalk
     

Share This Page