Go Back   DODGE RAM FORUM - Dodge Truck Forums > Dodge Ram Generations Forum > 4th Gen : 2009 - Present > Audio & Electronics


Audio & Electronics

HiD problems...


This is a discussion on HiD problems... within the Audio & Electronics forums, part of the 4th Gen : 2009 - Present category!
Hey guys just wanted to ask if any of the members here that are running hid's, have experienced any problems ...


Like Tree1Likes
  • 1 Post By R/Tsyndicate

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2014, 06:40 AM   #1 (permalink)
 
R/Tsyndicate's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81

Ram Year: 2012
Engine: 5.7 Hemi
Default HiD problems...
Hey guys just wanted to ask if any of the members here that are running hid's, have experienced any problems like i have.

I installed mine last week on friday and they already went out. Im using the metal ballasts and some anti flicker things that i dont know what they're called. Just wanted to know if this is how these trucks are with hid's or if you have a setup that is working for you, i would really love to know so i can get this mess fixed. Thanks.

Sorry in advance if this is the wrong section. Figured since it had to do with electrical id put it here.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Sponsored Ad
Register to remove this ad.
R/Tsyndicate is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 08:27 AM   #2 (permalink)
 
0212353's Avatar
RF Admin / Vendor

 
Join Date: Jun 2010
Location: Florissant, MO
Name: JJ
Age: 38
Posts: 26,252

Ram Year: 2010 1500 Crew, 2016 1500 Crew & 2015 Charger SRT392
Engine: 2x 5.7L & 6.4L
Send a message via AIM to 0212353 Send a message via MSN to 0212353 Send a message via Yahoo to 0212353
Default
What brand?

I've got a buttload of guys running the HIDs I offer, and rarely an issue. (its electrical stuff......anyone who says they never have an issue....well, run from them, they are a bad liar!)


0212353 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 12:33 PM   #3 (permalink)
 
R/Tsyndicate's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81

Ram Year: 2012
Engine: 5.7 Hemi
Default
I need to check what brand but a year ago i was running the plastic ballasts with a relay and i had them for a couple of months untill they started going off little by little. And now i have the metal ones but without a relay and barely lasted a week. I was told to switch to the metal ones cuz the plastic ones suck but so far the plastic ones have lasted longer than these.


Sent from my iPhone using Tapatalk
R/Tsyndicate is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 01:00 PM   #4 (permalink)
 
raydenn403's Avatar
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Alberta, Canada
Age: 28
Posts: 40

Ram Year: 2011 Ram Sport
Engine: Hemi 5.7
Default
On my truck (2011) i had installed highs/lows/fogs in an 8000K. All in wich are non CanBus kits and have not had a single issue so far. (About a year)

A friend of mine has a shop and does all of these installs and he says these rams are one o the most finicky.

In order for them all to work he had to install a harness with a error cancelling kit, wich prevents the ecu from thinking any lights are out or different. The truck has issues reading hids from stock halogens wich would give you an indication on your dash saying lights are out. He also had to saulder in a capacitor inline with the first bulb hookup past the ballast on factory plug in to help with power and flickering.

Double check your fuse off your battery on your harness (should be atleast a 25 or 30A), and check your grounds (grounded properly) and hook ins. That may be the issue wich could be simple. If not it may come down to a capacitor or resister needed to be installed.

Im sure there are tons of styles of kits with different little tricks and twerks to all to them, but that is my 0.02 on your situation


__________________
2011 Ram Sport / Mineral Gray
5.7 Hemi
6" BDS w/ Fox Shocks / 2.1 Bilsteins
18x9 -12 Fuel Kranks / 35x12.5x18 Toyo M/T
Bullydog Hemi Plus Tuner
S&B CAI
8000k HID Highs/Lows/Fogs
Plasti-Dip'd Badges / Grille
BT Catch Can
raydenn403 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 01:25 PM   #5 (permalink)
 
R/Tsyndicate's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81

Ram Year: 2012
Engine: 5.7 Hemi
Default
Im running the 6k but without the relay. I'll definitely look into that man thanks alot for the input. Maybe its just something simple like you said. Its weird because my dash isnt saying anything about the lights like u mentioned.


Sent from my iPhone using Tapatalk
R/Tsyndicate is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 02:06 PM   #6 (permalink)
 
raydenn403's Avatar
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Alberta, Canada
Age: 28
Posts: 40

Ram Year: 2011 Ram Sport
Engine: Hemi 5.7
Default
Yah you bet.

Could be something simple but also could be the set-up. Ive had hids on all my vehicles and by far this one is the most finicky for an install.

Like i said. Start at your battery connection -> fuses -> connectors -> grounds..

Could come down to a capacitor or resistor needing to be spliced in.

Hope any of this helps and you can get it figured out!


__________________
2011 Ram Sport / Mineral Gray
5.7 Hemi
6" BDS w/ Fox Shocks / 2.1 Bilsteins
18x9 -12 Fuel Kranks / 35x12.5x18 Toyo M/T
Bullydog Hemi Plus Tuner
S&B CAI
8000k HID Highs/Lows/Fogs
Plasti-Dip'd Badges / Grille
BT Catch Can
raydenn403 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 03:16 PM   #7 (permalink)
 
R/Tsyndicate's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81

Ram Year: 2012
Engine: 5.7 Hemi
Default
Sure thing man thanks for the help ill let u know what it was when i figure it out.


Sent from my iPhone using Tapatalk
raydenn403 likes this.
R/Tsyndicate is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 11:50 PM   #8 (permalink)
 
RAMMSTEIN's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: SOUTH FLORIDA
Posts: 24

Ram Year: 2014
Engine: 5.7 hemi
Default
I had a similar issue with my HIDs. The ballast are digital and I have the Anit-flickering/ error eliminators as well. My drivers headlight started crapping out and then it died about 2 weeks after install. Trial and error, it was the ballast. Replaced it and it began hesitating to power up right away. It seemed to happen when I turned the truck on. I just turned off the auto head lamps and its been fine since. Maybe not be the best solution.. but it works for me. I didn't know about the can-bus friendly HIDs before I bought mine, and I'm sure I can find something dumb to do with the $$ it would cost to buy the correct ones.
RAMMSTEIN is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2014, 12:13 AM   #9 (permalink)
 
R/Tsyndicate's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 81

Ram Year: 2012
Engine: 5.7 Hemi
Default
Ill try that out, im running out of ideas here lol do u have a realy o yours??


Sent from my iPhone using Tapatalk
R/Tsyndicate is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ram hid flickering, ram hid issues

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New here but have some problems with my ram. garychoffmann General Discussions 3 04-05-2014 05:10 PM
2 problems mindover84 General Discussions 10 01-17-2014 09:57 PM
More problems on top of other problems Adept General Discussions 4 12-04-2013 09:41 AM
Hid problems once again... Need help bloombloom88 Audio & Electronics 10 10-14-2013 10:18 PM
Problems HemiBabe Audio & Electronics 18 03-29-2012 11:14 PM

<




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
Toyota FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum