How to add power inverter 2017+ Ram

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
the multi switch where the tow haul control or aux control is in the dash bezel
 

kad

Senior Member
Supporting Member
Joined
Jul 10, 2017
Posts
2,650
Reaction score
2,127
Location
Hudson Valley, NY
Ram Year
2014
Engine
5.7L HEMI
the multi switch where the tow haul control or aux control is in the dash bezel

Ok, given where it is and how close to the inverter socket it is, the first thing I would check is to see if the plug that connects to the switch panel is loose, disconnected or has a damaged wire. If that's not the issue, then move on the fuses and a reset.

Question: When the inverter was not working (when the wire was still in the wrong socket), was the switch panel working?

-K
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
today in the morning I will review the connector and reyniciare as you have mentioned in terms of the fuse you know which is the dash bezel something else is working well now my power inverter but is bridged to the 12v connector something I do not like you know what the route is to go for the bcm I would like out more oem
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
Ok, given where it is and how close to the inverter socket it is, the first thing I would check is to see if the plug that connects to the switch panel is loose, disconnected or has a damaged wire. If that's not the issue, then move on the fuses and a reset.

Question: When the inverter was not working (when the wire was still in the wrong socket), was the switch panel working?

yea everything was fine before running my power inverter
 

kad

Senior Member
Supporting Member
Joined
Jul 10, 2017
Posts
2,650
Reaction score
2,127
Location
Hudson Valley, NY
Ram Year
2014
Engine
5.7L HEMI
today in the morning I will review the connector and reyniciare as you have mentioned in terms of the fuse you know which is the dash bezel something else is working well now my power inverter but is bridged to the 12v connector something I do not like you know what the route is to go for the bcm I would like out more oem

The Inverter Switch Signal wire starts at Connector C6/F, Pin 35 on the BCM under the driver's side dash and goes to the I310 connector behind the passenger kick panel where it joins the 4 wires from the I320 and all 5 go up to the dash connector.


-K
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
[QUOTE = "kad, post: 2035810, miembro: 54696"] El cable de la señal del interruptor del inversor comienza en el conector C6 / F, el pin 35 en el BCM debajo del tablero del lado del conductor y va hacia el conector I310 detrás del panel de patada del pasajero, donde une los 4 cables del I320 y los 5 suben al conector del tablero.


-K [/ CITA]


which is the i310 connector and which is the pin where it connects
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
some image of how is the connector I310 kad I would appreciate it a lot I keep working on this
 

STecoD

Senior Member
Joined
Apr 2, 2017
Posts
162
Reaction score
170
Location
NorCal
Ram Year
2015 Crew Cab Tradesman
Engine
3.0L Diesel
some image of how is the connector I310 kad I would appreciate it a lot I keep working on this

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach




Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach


thank you very much stecod is very much appreciated your help
 

Cesar592

Senior Member
Joined
Nov 14, 2016
Posts
383
Reaction score
53
Ram Year
2013
Engine
3.6 pentastar
I'm a little confused my pinout is 26 pins where I connect my 3 lines of AC then in this pinout which will be the number 30 pin since it is different from the one you have your 43 pin

You must be registered for see images attach
 
Top